Fast, simple, accessible

Zelftesten met de Roche SARS-CoV-2 Rapid Antigen Self Test Nasal

Snel. Eenvoudig. Betrouwbaar.

Roche SARS-CoV-2 Rapid Antigen Zelftest Nasal gebruiken

De Roche Diagnostics SARS-CoV-2 Rapid Antigen Zelftest Nasal levert betrouwbare resultaten op voor mensen van wie wordt vermoed dat ze COVID-19 hebben. De zelftest kan worden uitgevoerd door het grote publiek en vormt bijgevolg een nieuwe optie voor de decentralisatie van de COVID-19- testen. Om het even waar en wanneer testen kan leiden tot veiligere beslissingen en kan een stap inhouden naar een normaler leven voor iedereen.

 

Meer weten? Kijk de video over de Roche SARS-CoV-2 Rapid Antigen Zelftest Nasal en de evaluatie van de resultaten.

 

Gebruikershandleiding

Let erop dat u zorgvuldig de onderstaande stappen volgt

Let erop dat u zorgvuldig de onderstaande stappen volgt

Lees altijd zorgvuldig de gebruiksvoorschriften.

icon wash hands

Was uw handen...

icon use sanitizer

...of gebruik handgel.

icon prepare materials

Leg het benodigde materiaal voor u. 

icon keep a timer

Houd een timer bij de hand om de afleestijd op te volgen. 

Lees altijd zorgvuldig de gebruiksvoorschriften.

icon collect sample

Een neusmonster afnemen

 

Snuit uw neus één keer met een zakdoekje. Open het pakje met wissers en let erop dat u de wisser alleen aan de onderkant vastneemt. Raak het uiteinde niet aan. Steek de steriele wisser twee cm in uw neusgat en draai de wisser vier keer gedurende ongeveer 15 seconden tegen de wand van de neus.

icon collect sample

Herhaal dit proces

 

in het andere neusgat met dezelfde wisser. 

 

icon prepare sample

Bereid het monster voor

 

Steek de wisser in de extractiebufferbuis, knijp stevig in de buis aan de onderkant en roer de wisser meer dan tien keer. 

icon remove swab close the tube

Haal de wisser eruit

 

terwijl u in de zijkanten van de buis knijpt. Druk de tuitdop stevig op de buis.

Lees altijd zorgvuldig de gebruiksvoorschriften.

icon add drops

Breng vier druppels geëxtraheerd monster in het monsterputje van het testapparaat aan.

icon set timer

Stel de timer in en lees de resultaten af na 15 minuten en voor er 30 minuten zijn verstreken. 

icon keep a timer

Risico op onjuiste resultaten. Lees de testresultaten niet meer af na 30 minuten.

icon read out time

10 - 15 min

Controlelijn C

Bevestigt dat de test correct werkt

 

Testlijn T

Verschijnt als SARS-CoV-2-antigeen werd gedetecteerd

Positief

Positive result

Negatief

Negative result

Ongeldig

Invalid result
Positief testresultaat

Als de gekleurde lijnen C én T verschijnen, is het testresultaat positief. Dit betekent dat de test de virusproteïne heeft gedetecteerd in het monster. De geteste persoon is wellicht besmet met SARS-CoV-2.

 

Wat nu?
icon

U moet onmiddellijk in zelfisolatie gaan.

icon

U neemt contact op met uw huisarts en ...

icon

...misschien moet u ook een PCR-test laten uitvoeren om het testresultaat te bevestigen. 

Negatief testresultaat

Een zichtbare controlelijn C betekent dat de test correct heeft gewerkt. Het testresultaat is negatief. Er werd geen virusproteïne gedetecteerd in het monster.

 

 

Wat nu?

icon

Er bestaat erg weinig kans dat u momenteel anderen kunt besmetten.

icon

Noteer dat dit resultaat alleen geldig is voor de dag waarop de test wordt uitgevoerd. 

icon

Blijf alle hygiënische voorschriften naleven. 

Ongeldig testresultaat

Als er geen lijn verschijnt of alleen de lijn die met een T is gemarkeerd, heeft de test niet correct gewerkt en moet de test worden herhaald met aan ander testapparaat. 

 

Wat nu?

icon

Om een geldig resultaat te verkrijgen, moet u een nieuwe test uitvoeren (met nieuw testmateriaal en een nieuw monster).

icon

Let erop dat u zorgvuldig de richtlijnen volgt.

SARS-CoV-2 Antigen Self Test Nasal

Nu verkrijgbaar bij de apotheek

 

De zelftest SARS-CoV-2 Rapid Antigen Self Test Nasal is nu beschikbaar op de Belgische markt en kan bij de apotheek gekocht worden. Nasale bemonstering is minder ingrijpend en beperkt de duur van de procedure tot een minimum. Handige bemonstering, snelle resultaten

 

Meer weten?

Neem contact op met uw apotheker of dokter als u nog vragen heeft over het gebruik en de interpretatie van uw SARS-CoV-2 Rapid Antigen Self Test Nasal. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met onze helpdesk op het nummer: 02/2474505

Gebruikershandleiding

 

Gebruikershandleiding Roche SARS-CoV-2 Rapid Antigen Zelftest Nasal 

Vaak gestelde vragen over de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Self Test Nasal van Roche Diagnostics

Vaak gestelde vragen over de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Self Test Nasal van Roche Diagnostics

De SARS-CoV-2 Rapid Antigen Self test Nasal voor eigen gebruik is verkrijgbaar in de apotheek. Rechtstreekse aankoop bij Roche is niet mogelijk.

Uw apotheek zal u de prijs van de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Self test Nasal voor eigen gebruik meedelen.

Het testresultaat doet uitspraak (ja of nee) over de besmetting.

Een gekleurde lijn bovenin het resultaatvenster wijst erop dat de test correct werkt. Die lijn is de controlelijn (C). Ook wanneer de controlelijn slechts licht of ongelijkmatig te zien is, moet u de test als succesvol beschouwen. Wanneer er geen controlelijn te zien is, moet u het testresultaat als ongeldig beschouwen.

Bij een positief resultaat verschijnt er een gekleurde lijn in het onderste deel van het resultaatvenster. Die lijn is de testlijn voor het SARS-CoV-2-antigen (T). Ook wanneer de testlijn zeer licht of ongelijkmatig te zien, moet u het testresultaat als positief interpreteren.

Ga bij een positief testresultaat a.u.b. conform de bijsluiter onmiddellijk in quarantaine en neem contact op met uw arts.

Bij een negatief testresultaat is niet uitgesloten dat u al besmet bent met het virus.

Een negatief testresultaat betekent dat de geteste persoon momenteel gezond is, (nog) niet besmettelijk is of na het afzwakken van de besmetting niet meer besmettelijk is.

Ook bij een negatief resultaat moet u daarom alle beschermings- en hygiënemaatregelen (afstand + hygiëne + mondkapje) blijven naleven. 

Het testresultaat moet conform de bijsluiter na 15 tot 30 minuten worden afgelezen. Na meer dan 30 minuten mag het testresultaat niet meer afgelezen en beoordeeld worden omdat het getoonde resultaat dan foutief kan zijn.

Gebruik de teststrip onmiddellijk na het openen van het zakje waarin de strip verpakt zit.

Lees en respecteer aub de informatie op de bijsluiter en de tekst op de verpakking.

De SARS-CoV-2 Rapid Antigen Self Test Nasal voor eigen gebruikt werkt heel precies. Bijkomende informatie over de precisie van de test vindt u in de bijsluiter.

Opgelet: Een negatief testresultaat sluit niet uit dat u intussen toch besmet bent met het virus.

Een negatief testresultaat betekent dat de geteste persoon momenteel gezond is, (nog) niet besmettelijk is of na het afzwakken van de besmetting niet meer besmettelijk is.

Ook bij een negatief resultaat moet u daarom alle beschermings- en hygiënemaatregelen (afstand + hygiëne + mondkapje) blijven naleven. 

Op basis van de huidige kennis gaan we ervan uit dat de momenteel gekende varianten van het SARS-CoV-2-virus geen invloed hebben op de prestaties van de SARS-CoV-2 Antigen-sneltest van Roche. Voor onze test worden bijkomende in-vitro-onderzoeken uitgevoerd met de nieuwe mutaties. We zullen u over de resultaten informeren zodra die onderzoeken zijn afgerond.

Het eiwit dat voor SARS-CoV-2 gevormd wordt, is geen lichaamseigen eiwit. De synthese van het eiwit wordt bepaald door lichaamsvreemde genen. Daarom moet ervan worden uitgegaan dat de prestatie van de test onafhankelijk is van de leeftijd.

U kan de test op elk ogenblik uitvoeren. Hou bij het interpreteren van het resultaat a.u.b. rekening met de informatie uit de bijsluiter en uit de vaak gestelde vragen in dit document.

De vaccins van Pfizer en Moderna hebben geen invloed op het testresultaat van de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Self Test Nasal voor eigen gebruik.

Het is niet te verwachten dat een vaccinatie met deze vaccins het testresultaat zal vervalsen.

Momenteel zijn er nog geen gegevens of het vaccin van Astra Zeneca een invloed heeft op het testresultaat van de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Self Test Nasal voor eigen gebruik.

Houd a.u.b. rekening met de informatie uit de bijsluiter. Voor het begin van de procedure moeten de teststrips en de reagentia op een temperatuur van 15 tot 30 °C worden gebracht

Respecteer a.u.b. de informatie uit de bijsluiter. Bewaar de verpakking bij een temperatuur van 2 tot 30 °C en bescherm ze tegen direct zonlicht. De materialen zijn houdbaar tot de op de buitenste verpakking vermelde vervaldag. De verpakking niet invriezen.